معرفی
برگ برندهی تمام افراد در دنیای امروز، داشتن مهارتهای بیشتر است و در طی سالهای اخیر، تقاضای صنعت و بازار کسبوکار تغییر کرده است؛ امروزه، صاحبان مشاغل، کمتر به دانشگاهی که فرد از آن فارغالتحصیل شده نگاه میکنند و بیشتر به «چیزهایی که بلد است» اهمیت میدهند. از طرف دیگر، کسب درآمد و نگرانی نسبت به آیندهی شغلی، به سنین پایینتر منتقل شده و درس خواندن که تا همین چند سال پیش، یک «مزیت رقابتی» محسوب میشد، الان به نیاز اولیه تبدیل شده است.
البته این تغییر رویکرد منحصر به ایران نیست؛ در بسیاری از کشورها تقاضای زیادی برای «مهارت عملی» وجود دارد و کشورهای مهاجرپذیر، امتیازهای ویژهای برای نیروهای کاربلد و متقاضیان ماهر قائل میشوند. بررسیهای جهانی هم نشان میدهد که از چند سال قبل از همهگیری کرونا، جهتگیری آموزش، از بلندمدت به کوتاهمدت، از حضوری به آنلاین و از آکادمیک به مهارتی تغییر کرده است.
ما در مجموعهی نگرش اعتقاد داریم که مهارتهای لازم برای زندگی و فرصتهای شغلی مناسبتر باید به دانشآموزان آموزش داده شود؛ به همین دلیل، علاوه بر زنگهای درسی، ۴ زنگ مهارتی را طراحی کردهایم تا در آنها مهارتهای پرطرفدار، کاربردی و جهانی را به بچهها آموزش بدهیم. به این ترتیب، دانشآموزان عزیز نگرشی متوجه میشوند که واقعاً به چه چیزهایی علاقه دارند و در چه زمینههایی میتوانند به کار بپردازند. این مساله زمینهساز خوبی برای ورود به بازار کار و کسب درآمد خواهد بود. پشتوانهی این موضوع هم، بیش از ۲۰ سال حضور ما در عرصهی آموزش، کنکور و انتخابرشته است.
کلاسهای مهارتی نگرش در ۴ حوزه ارائه میشوند:
- دیجیتالمارکتینگ و کامپیوتر، شامل مهارتهای ورد، اکسل، پاورپوینت، طراحی سایت، SEO، شبکههای اجتماعی و …
- هنر شامل عکاسی، فیلمبرداری، فتوشاپ، تدوین، انیمیشن و …
- کسبوکار شامل اصول اولیهی راهاندازی کسبوکار، استراتژی ورود به بازار کار، بازاریابی، فروش، مذاکره، بورس و سهام، مفاهیم ارز دیجیتال و …
مهارتهای زندگی شامل آشپزی، خیاطی، برق و تأسیسات، کمکهای اولیه و …
دیجیتال مارکتینگ و کامپیوتر:
در دنیای امروز، کمتر چیزی را میشود پیدا کرد که هوشمند و کامپیوتری نباشد و همگی ما، بخش عمدهای از فعالیتهای روزمرهمان را در فضای سایبری انجام میدهیم؛ از جمله خرید، فروش، تحقیقات، تفریحات و … . اوضاع به گونهای شدهاست که گویی لفظ “مجازی” به اشتباه به کار برده میشود؛ زیرا اتفاقاً در فضای مجازی، همه چیز واقعیست. به همین دلیل است که یونسکو شناخت و بهکارگیری کامپیوتر را جزو سواد الزامی هر فرد در قرن حاضر دانسته است.
امروزه همه باید مهارتهای اولیهی رایانهای و اینترنت را بلد باشیم و به نرمافزارهای مختلف تسلط داشته باشیم تا بتوانیم از ارتباطات و تکنولوژی دیجیتالی و اینترنتی بهخوبی استفاده کنیم و حتی از طریق آن، درآمد داشته باشیم. برای این کار، لازم است با فضای دیجیتال و شبکههای اجتماعی آشنا شویم و قدرت استفاده از این ابزار را به دست آوریم تا کسبوکار آنلاین خود را به راحتی به راه بیندازیم.
از سرفصلهای مهم دورههای بازاریابی دیجیتال (دیجیتالمارکتینگ) و کامپیوتر میشود به موارد زیر اشاره کرد:
- آموزش نرمافزارهای گرافیکی مثل کورل، فتوشاپ، ایندیزاین، ایلاستریتور و …
- آموزش برنامهنویسی و کدنویسی
- اپلیکیشننویسی
- طراح و پیادهسازی وبسایت
- بازیسازی
- راهاندازی وبسایت
- فعالیت بهینه در شبکههای اجتماعی از جمله اینستاگرام و …
- سئو و بهینهسازی سایت برای موتورهای جستوجو
- ابزارهای گوگل
- ایمیل مارکتینگ
- بازاریابی محتوا و تولید محتوا
- بلاگری و…
هنر
هنر برای همه «ارزش» محسوب میشود و مترادف با خلاقیت و آرامش روان است. آموزش هنر میتواند علاوه بر ایجاد آرامش فکری، سطح خلاقیت را بالا ببرد، شکوفایی ذهنی را به دنبال داشته باشد، قدرت درک مفاهیم را بالا ببرد و بسیاری فایدههای دیگر داشتهباشد.
در مدرسهی مهارتی، قصد داریم به یادگیری پرطرفدارترین شاخههای گستردهی هنر بپردازیم:
- طراحی و تصویرسازی، شامل طراحی کامپیوتری و دیجیتالی، طراحی کاراکتر و تصویرسازی، طراحی محیط، طراحی داخلی، طراحی لباس و مد و…
- عکاسی و فیلمبرداری
- ادیت عکس فیلم
- داستاننویسی و فیلمنامهنویسی
موسیقی
کسبوکار:
کسبوکار هر شخص، میتواند شرایط زندگی او را تا حد زیادی تغییر بدهد. برای داشتن یه کسبوکار پررونق، باید
- سواد مالیمان را افزایش بدهیم
- هوش مالی داشته باشیم؛ یعنی تفاوت سرمایهگذاری و پسانداز را بدانیم تا با تغییرات بازار ضرر نکنیم
- بتوانیم کسبوکاری برای خود راه بیندازیم
- از فریلنسری، بلاگری و کسبوکار آنلاین اطلاعات داشته باشیم
- مهارتهای تبلیغات و بازاریابی، اصول مذاکره و … را یاد بگیریم
- با بازار سهام آشنا شویم و به مهارت سرمایهگذاری در بورس دست پیدا کنیم
- با دنیای رو به رشد ارز دیجیتال هم آشنا شویم
مهارتهای زندگی:
یکی از مهمترین چیزهایی که باید در سنین نوجوانی و جوانی آموزش داده شود، «مهارت زندگی کردن» است که متأسفانه در مدرسه و دانشگاه، آموزش داده نمیشوند. هدف مدرسهی مهارتی این است که دانشآموزان را «ماهر» بار بیاوریم تا بتواند از همهی قابلیتهای خود استفاده کند و آنها را روزبهروز گسترش دهد.
مهارتهایی مانند:
آشپزی
تعمیرات
نجاری
برقکاری
لوله کشی
رنگکاری
کمکهای اولیه